Wall Street: Ανάκαμψη στο κλείσιμο με πρωταγωνιστές τσιπ και τράπεζες
Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στο σημερινό (15.1.2025) κλείσιμο της Wall Street, ανακάμπτοντας μετά από συνεχόμενες απώλειες, με ώθηση κυρίως από τις μετοχές του κλάδου των τσιπ και των τραπεζών.
Συγκεκριμένα, στο σημερινό κλείσιμο της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,6%, χάρη στα κέρδη των Goldman Sachs και Nvidia. Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,27%, ενώ ο Nasdaq Composite επίσης ενισχύθηκε κατά 0,25%.
Ωστόσο, τα κέρδη αυτά ήταν χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Νωρίτερα, ο Dow Jones είχε φτάσει να κερδίζει 431,55 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,76% και ο Nasdaq είχε ενισχυθεί κατά 1,06%, σύμφωνα με το Cnbc.
Την άνοδο της αγοράς οδήγησαν οι μετοχές των εταιρειών τσιπ, μετά την ανακοίνωση της Taiwan Semiconductor για νέο ρεκόρ τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες το 2026 στα 52–56 δισεκατομμύρια δολάρια, ένδειξη της εμπιστοσύνης της στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η μετοχή της κατέγραψε άνοδο άνω του 6%, ενώ το ETF VanEck Semiconductor (SMH) ενισχύθηκε κατά 2%, με τη Nvidia να κερδίζει επίσης περίπου 2%.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
