Ανδρουλάκης: Χρειάζεται στρατηγικό πλάνο για μείνουν οι νέοι στην χώρα με καλές θέσεις εργασίας
αγαπημένα σου στη Google
Μήνυμα στήριξης στην εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στο ιδιαίτερα εξωστρεφές Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στην Κατερίνη.
Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, σημειώνοντας ότι “με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος, η απορρόφηση των οποίων από την αγορά αγγίζει το 80%, απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο ευρύτερο αντικείμενο των logistics, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στην έρευνα, προκειμένου να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στη χώρα για να μείνουν εδώ τα Ελληνόπουλα κι όχι να φεύγουν, ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να έχουμε μια ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ. Εμείς θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά» επισήμανε.
-
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
03 Ιουνιου 2026, 10:26Ηλίας Λυγερός: Μεγάλη πρόκληση για το «Το Νόημα - Κρήτη» η συμμετοχή των νέων (podcast) -
03 Ιουνιου 2026, 13:36Κρήτη: Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος και η τοπική κοινωνία από το χαμό του Μανόλη Μαράκη -
03 Ιουνιου 2026, 11:40Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
03 Ιουνιου 2026, 22:00Υδρογονάθρακες: Τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα Chevron και ExxonMobil για Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιόνιο -
03 Ιουνιου 2026, 17:47Άγγελος Αντωνόπουλος: Άγνωστες ιστορίες -Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο Κουν, ο γάμος και το ανεκπλήρωτο όνειρο
