Κρήτη: Το Λασίθι «έσφαζε» με το... βαμβάκι - Το όργιο με τις επιδοτήσεις και οι υπόνοιες για τους εμπλεκόμενους
αγαπημένα σου στη Google
Σάλος έχει προκληθεί από το νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του newshub.gr για τις επιδοτήσεις που δίνονταν μέσω... βάμβακος σε επιτήδειους στην Κρήτη.
Οπως αποκαλυψε χθες το newshub.gr και η στήλη «Βολές στο Κέντρο» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το «παιχνίδι» ξεκίνησε από το Νομό Λασιθίου και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επεκτάθηκε και σε αλλες περιοχές της Κρήτης.

«Ο νομός που άνοιξε το «χορό» στις «επιδοτήσεις» στο νησί, είναι αυτός του Λασιθίου, που με ειδικό ΦΕΚ, 3 μόλις μέρες, πριν τις πρώτες βουλευτικές εκλογές του 2023 και λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου, εντάσσει το νομό, στο «κλειστό» κλαμπ των περιοχών για βαμβακοκαλλιέργεια… Με το σχετικό πινάκιο να αναγράφει και τον μέσο όρο ελάχιστης απόδοσης!
«Φυσικά, μετεκλογικά, αφού όλοι άκουσαν για το υψηλής ποιότητας, βαμβάκι…Λασιθίου και τις αποδοτικότατες επιδοτήσεις του, η…βεντάλια ανοίγει και στην συνέχεια εντάσσονται και άλλοι νομοί, με τους δήμους Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης να πρωτεύουν στις ειδικές ενισχύσεις, για το νησί…», ήταν το σχόλιο στις «Βολές στο Κέντρο»
Μαλιστα, όπως επισημαίνει η στήλη, η αναφορά σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι τυχαία, αφού υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" με υπόνοιες εμπλοκής πολιτικών και αυτοδιοικητικών σε όλη αυτη την ιστορία, με αποτέλεσμα το νησί να γίνει «μπλε» στον εκλογικό χάρτη.
Το σχέδιο εξόδου
Ενα χρόνο αργότερα και αφου ξέσπασε το σκάνδαλο των επιδοτήσεων, με τον πιο εμφατικό τρόπο, υπάρχει η ανάγκη για εξορθολογισμό του συστήματος. Μόνο που μαζί με τις σωστές κινήσεις για την εξυγίανση, υπάρχουν και σημεία, που αφήνουν ερωτηματικά για την ορθότητα τους. Οπως επισημαίνεται στις «Βολές στο Κέντρο» αφού εισπράχθηκαν μεγάλα ποσά, «έπρεπε να βγει και ένα exit plan...Το θέμα είναι ότι, επειδή η σχετική εγκύκλιος για τις διαδικασίες ελέγχων είναι αυστηρή και ρητά αναφέρει ότι σε περίπτωση, που η πραγματική είκονα που θα αναδείξουν στοχευμένοι έλεγχοι, είναι διαφορετική από αυτήν των σχετικών αιτήσεων για ενίσχυση, η παρατυπία θεωρείται ότι έγινε από πρόθεση και οι σχετικές ποινές είναι πολύ σκληρές.

Για αυτό η δυνατότητα που έχει δοθεί έως τις 20/5/2026 στις 23.59, στους ενδιαφερόμενους, να τροποποιήσουν ή και να διαγράψουν το σχετικό αίτημα τους, δημιουργεί ερωτηματικά για το εάν αυτό χρησιμοποιηθεί ως… χαραμάδα «εξόδου» και από τους επιτήδιους, που απομυζούσαν το σύστημα! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι «βολές»: Δηλαδή, οι «πονηροί», ότι πήρανε - πήρανε και τώρα… “τρεχάτε ποδαράκια μου”!».
Διαβάστε επισης:
-
19 Μαΐου 2026, 19:10Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας έπαυσε από τα καθήκοντα του τον Πρωτοσύγκελο Ν. Εικοσιδέκα-Αλλαγή και στη θέση του Γ. Αρχιερατικού Επιτρόπου -
20 Μαΐου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
19 Μαΐου 2026, 14:30Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής-Αναζητείται η προέλευση του προβλήματος -
19 Μαΐου 2026, 14:45Προσαρμογή των Αστερουσίων στην Κλιματική Αλλαγή με δενδροφυτεύσεις-Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων -
19 Μαΐου 2026, 15:00Οκτώ νέοι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας στο Λασίθι-Τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν -
19 Μαΐου 2026, 07:06Άρια Μπαρκάτσα: Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν αρκούν ως παράγοντας για να οδηγήσουν σε αυτοκτονική συμπεριφορά
