EMA: Να μη χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ασθενείς με τριχοειδή διαρροή
αγαπημένα σου στη Google
Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων συνέστησε σήμερα να μην χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 σε ανθρώπους με ιστορικό ενός σπάνιου αιμορραγικού προβλήματος και ανέφερε ότι εξετάζει περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε στην αξιολόγησή της πως το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί ως μία νέα παρενέργεια στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της AstraZeneca.
Είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα τριχοειδή αγγεία στους μυς και στις κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Ο EMA άρχισε να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις τον Απρίλιο και η σημερινή σύσταση προστίθεται στα άλλα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, περιλαμβανομένης μιας πιθανής σχέσης με σπάνια θέματα θρόμβων αίματος.
Τον περασμένο μήνα ο EMA συνέστησε να μην γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για ανθρώπους με προβλήματα θρομβώσεων.
Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διευρύνει επίσης την έρευνά της για περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έπειτα από τον εμβολιασμό με το AstraZeneca και άλλα εμβόλια από την Pfizer, τη Moderna και την J&J.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
20 Ιουλιου 2026, 11:33Καύσωνας: Πότε θα βγάλει απαγόρευση εργασίας το Υπουργείο Εργασίας - Αφόρητες καταστάσεις για τους εργαζόμενους στην Κρήτη -
19 Ιουλιου 2026, 21:40Επίδομα αδείας: Πότε οφείλουν οι εργοδότες να το καταβάλλουν - Υποχρεωτικό όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα -
20 Ιουλιου 2026, 07:15Αλεξάνδρα Θεοφίλη: Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα μικρών ιδιοκτητών! (podcast) -
20 Ιουλιου 2026, 11:20Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Ιουλιου 2026, 07:06Αποκλειστικό: Δεύτερη επιστολή από το Συνήγορο του Πολίτη για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου - Ερχεται και νέα αυτοψία -
19 Ιουλιου 2026, 22:00Ξέφραγο αμπέλι για τα 4Χ4 παραλία στου Κοκκίνη Χάνι - Άφαντοι και οι κάδοι (Φωτο)
