Ο ΕΟΦ ανακαλεί φυσιολογικό ορό – Τι βρέθηκε

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα φαρμακευτικό προϊόν φυσιολογικού ορού.
Στο «BELZER UW SOL.ORG.PR 1L» διαπιστώθηκαν από την ίδια την παραγωγό εταιρεία ποιοτικά προβλήματα: διαρροή/θολότητα/αποχρωματισμός/παρουσία σωματιδίων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ για το BELZER UW SOL.ORG.PR 1L:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση της παρτίδας 110922 (ημ. λήξης 09-05-2024) του φαρμακευτικού προϊόντος ΄΄BELZER UW SOL.ORG.PR 1L΄΄, κατόπιν ενημέρωσης τoυ παραγωγού για ποιοτικά προβλήματα: διαρροή/θολότητα/αποχρωματισμός/παρουσία σωματιδίων.
Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του ΙΦΕΤ.
Το ΙΦΕΤ, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.
-
10 Οκτωβριου 2025, 15:57Κλιμάκιο ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγέλλει απειλές και προπηλακισμό σε κτηνοτροφικό έλεγχο στη Μεσαρά
-
09 Οκτωβριου 2025, 22:14Ηράκλειο: Εξώδικο του Νίκου Μπουνάκη για τις κατηγορίες σχετικά με την εμπλοκή του ΚΥΔ στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
-
10 Οκτωβριου 2025, 10:59Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
09 Οκτωβριου 2025, 19:18Αγροτικές ενισχύσεις: Ξεκινά σειρά πληρωμών προς τους παραγωγούς
-
10 Οκτωβριου 2025, 07:00Kρήτη: Ζυμώσεις και αναβρασμός ενόψει... επανένωσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Ποιες μεταπηδήσεις «ψήνονται»
-
10 Οκτωβριου 2025, 22:24Ηράκλειο: "Καμπάνα" 13 ετών και 7 μηνών αλλά κατ' οίκον έκτιση της ποινής για τον Γ. Ξυδάκη