Αλόννησος: Εξαπάτησαν 6 ξενοδόχους μέσα σε μια ημέρα και τους πήραν χιλιάδες ευρώ
Μέσα σε μια ημέρα κατάφεραν τρια άτομα να εξαπατήσουν έξι ξενοδόχους από την Αλόννησο και τους άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Άντρας τηλεφωνούσε στους ξενοδόχους και δήλωνε πως ήταν γνωστός συνάδελφός τους από το νησί, αλλά επειδή δεν είχε δωμάτια παρέπεμπε τους πελάτες του στα δικά τους ξενοδοχεία.
Μάλιστα, ο απατεώνας που χρησιμοποιούσε το όνομα του γνωστού επιχειρηματία, σύμφωνα με το gegonota.news, δήλωνε στους συναδέλφους του πως η καταβολή της χρέωσης των δωματίων θα γινόταν άμεσα από τον δικό του λογαριασμό καθώς εκείνος θα επονοικίαζε επί της ουσίας τα δωμάτια για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του.
Η «μηχανή στήθηκε» και ο απατεώνας ενώ έπρεπε, για παράδειγμα, να καταθέσει για μια χρέωση 150 ευρώ, καλούσε τον ξενοδόχο και δήλωνε πως έκανε λάθος και κατέθεσε 1.500 ευρώ.
Προωθούσε με mail και ένα πλαστό αντίγραφο κατάθεσης από τράπεζα και λάμβανε πίσω τα επιπλέον των 150 ευρώ χρήματα.
Από τον πρώτο ξενοδόχο έκλεψε με αυτή την μέθοδο 1.260 ευρώ για υποτιθέμενη κράτηση 140 ευρώ, από τον δεύτερο 4.200 ευρώ για κράτηση 475 ευρώ, από τον τρίτο 4.500 ευρώ για κράτηση 500 ευρώ, από τον τέταρτο 2.700 ευρώ για κράτηση 300 ευρώ, από τον πέμπτο 4.275 ευρώ για κράτηση 475 ευρώ και από τον έκτο 4.300 ευρώ για κράτηση 450 ευρώ.
Όλα τα χρήματα οδηγήθηκαν στον κοινό λογαριασμό του 64χρονου απατεώνα και των δύο συνεργών του, ενός άντρα από την Πάτρα 40 ετών και μιας γυναίκας 38 ετών από την Κόρινθο ετών.
Η απάτη έγινε το 2019.
Ο 38χρονος που ηταν παρών στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε 4 χρόνια με αναστολή και αρνήθηκε πως γνώριζε για την απάτη.
Ο 64χρονος εγκέφαλος καταδικάστηκε ερήμην σε εξι χρόνια χωρίς αναστολή και αναζητείται για να φυλακιστεί και η 38χρονη καταδικάστηκε σε 4 χρόνια.
-
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης
