Σύλληψη πασίγνωστου ποινικολόγου: Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία – Είχε μηνυθεί και από την πρώην σύζυγό του το 2017
αγαπημένα σου στη Google
Αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, βρίσκεται γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία.
Απολογείται το πρωί της Δευτέρας στις 8:00 στην 18η τακτική ανακρίτρια
Ο ποινικολόγος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του η γυναίκα του τραυματίστηκε άσχημα όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι βάσει της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται ως πειστικοί, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα – επίσης γνωστή δικηγόρος – δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, η γυναίκα φέρετε να έγνεψε καταφατικά όταν ο γιατρός τη ρώτησε αν τη χτύπησε ο άντρας της. Επίσης, πάλι από το αστυνομικό ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί όταν έμειναν μόνοι με τη γυναίκα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, τη ρώτησαν αν επιθυμεί την τοποθέτηση panic button στο κινητό της και φέρεται να απάντησε θετικά.
Ο ρόλος του γιατρού ήταν καταλυτικός καθώς κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. Από 1η Μαίου οπότε και ισχύουν οι τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γιατρός και όλοι οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά στις αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες. Δεν μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγή.
Σε μία ακόμα πτυχή του ρεπορτάζ, έγινε γνωστό ότι η πρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο. Τέλος, ο πρόεδρος ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε από το πειθαρχικό συμβούλιο ΔΣΑ τον πειθαρχικό έλεγχο του δικηγόρου της Αθήνας.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο)
