Ρωσία: "Προβοκάτσια" το ουκρανικό αίτημα για προμήθεια αντιπυραυλικού συστήματος από τις ΗΠΑ
"Προβοκάτσια" χαρακτήρισε η Μόσχα τις αναφορές ότι το Κίεβο υπέβαλε αίτημα στις ΗΠΑ για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, σημειώνοντας πως μια τέτοια κίνηση θα επιδείνωνε την ουκρανική κρίση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Σχολιάζοντας δημοσίευμα ρωσικών ΜΜΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ τόνισε πως εάν η Ουάσινγκτον εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο τέτοιων προμηθειών, θα μείωνε τις πιθανότητες για εξεύρεση πολιτικής διπλωματικής λύσης στην αντιπαράθεση για την Ουκρανία.
Ο έτερος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Πάνκιν, δήλωσε ότι η Μόσχα ελπίζει να επιλυθούν διπλωματικά οι απαιτήσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφάλειας από τη Δύση καθώς και η ουκρανική κρίση, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
-
24 Απριλιου 2026, 14:30Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Επανωσήφη-Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στις ψευτο-καπετανιές (Φωτο) -
24 Απριλιου 2026, 10:37Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
24 Απριλιου 2026, 12:20Ελένη Γερακάκη: «Κάθε γυναικοκτονία ξεκινά πολύ πριν το έγκλημα… μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως (podcast) -
24 Απριλιου 2026, 14:40Η Κρήτη στους κορυφαίους προορισμούς που ταξίδεψαν οι Έλληνες το Πάσχα – Η ανατροπή της Gen Z -
24 Απριλιου 2026, 09:50Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Αν. Κρήτη: Υπήρχε alert από τις 14 του μηνός-Συνεχείς μετασεισμοί
