Ο Αντόνιο Κόστα καταγγέλλει την απειλή ανάμειξης των ΗΠΑ του Τραμπ στην πολιτική ζωή της Ευρώπης
αγαπημένα σου στη Google
Η Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρεί απαράδεκτη την «απειλή ανάμειξης» στην πολιτική της ζωή, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ μετά τη δημοσίευση της νέας στρατηγικής ασφαλείας των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ που καταφέρεται κατά των Ευρωπαίων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους ευρωπαίους πολίτες για να επιλέξουν ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι είναι οι κακοί», είπε.
Αν και είναι φυσιολογικό οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση να μην μοιράζονται την ίδια άποψη για πολλά θέματα, «αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι μία απειλή ανάμειξης στην πολιτική ζωή της Ευρώπης», είπε ο Αντόνιο Κόστα.
Η έννοια της ελευθερίας του λόγου για παράδειγμα είναι διαφορετική στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε.
«Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία της έκφρασης χωρίς ελευθερία ενημέρωσης… Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία λόγου αν η ελευθερία της ενημέρωσης των πολιτών θυσιάζεται στην υπηρεσία των τεχνο-ολιγαρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες!».
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσίευσε την Παρασκευή έγγραφο που περιγράφει την «Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας». Το κείμενο αποκρυσταλλώνει στο χαρτί την επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον κατά της Ευρώπης.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
29 Μαΐου 2026, 08:00Να μη γίνει η Κρήτη νέα πύλη λαθρομετανάστευσης από την Αφρική
