Αγία Πελαγία: Αυτοκίνητα παραμένουν στο βυθό της θάλασσας
αγαπημένα σου στη Google
Τρεις και πλέον μήνες μετά την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία που άφησε δύο νεκρούς, κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για τα αυτοκίνητά τους, που είτε βρίσκονται διαλυμένα σε πάρκινγκ είτε ακόμα στον βυθό…
Ο χρόνος περνά αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Αγία Πελαγία δεν λύνεται. Είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας του περασμένου Οκτώβρη και περιμένουν να αποζημιωθούν. Όπως λένε μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά. «Τη μια μας λένε ότι θα αποζημιωθούμε και την άλλη να βάλουμε όλοι μαζί έναν δικηγόρο γιατί διαφορετικά δεν θα πάρουμε χρήματα» λέει οδηγός.
Τον περασμένο Οκτώβρη πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στη θάλασσα, με δύο από αυτά να εντοπίζονται τρεις μήνες μετά. Στη Λυγαριά, δύτες εντόπισαν τα οχήματα σε μεγάλο βάθος και σχετικά μεγάλη απόσταση από την ακτή. Οι ιδιοκτήτες τους που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για να αποζημιωθούν, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις.
Σημειώνεται επίσης ότι την Τετάρτη (18/1) ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αθήνα ώστε να εξετάσουν τρόπους σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.
Μέχρι σήμερα έχει γίνει ανέλκυση συνολικά 22 οχημάτων (τα δύο νέα που βρέθηκαν δεν έχουν ανελκυστεί ακόμα) από τις παραλίες του Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα: 17 από την Αγία Πελαγία, 4 από τη Λυγαριά και 1 από το Παλαιόκαστρο.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
