Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου: Ζητήματα γύρω από την εργατική νομοθεσία είναι αδιαπραγμάτευτα
αγαπημένα σου στη Google
Στην υπόθεση εκβιασμού από ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας σε βάρος εργαζομένων αναφέρεται η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου.
Η Ένωση διατυπώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ζητήματα γύρω από την εργατική νομοθεσία και την τήρηση της νομιμότητας ως προς αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα.
Τι αναφέρει:
"Ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα ζήτημα που εμπλέκει συνάδελφο με υπόθεση που διερευνάται από τις αρχές.
Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου διατυπώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ζητήματα γύρω από την εργατική νομοθεσία και την τήρηση της νομιμότητας ως προς αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Αγαπητοί συνάδελφοι,
ούτε αφορμές πρέπει να δίνουμε αλλά και πρώτα εμείς πρέπει να προασπιζόμαστε την μόνιμη μας θέση ότι είμαστε στην καρδιά της Ελληνικής οικονομίας.
Η δικαιοσύνη θα κληθεί να κάνει το έργο της και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα επιβεβαίωσης της αξιοπιστίας μας και εξέλιξης του μοντέλου φιλοξενίας μας, με σεβασμό στον εργαζόμενο, τον προμηθευτή , τον πελάτη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ".
Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα
Στο Αυτόφωρο πάντως παραπέμφθηκε να δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα -μετά από τη σημερινή αναβολή- ο 46χρονος ξενοδόχος, ο οποίος καταγγέλθηκε πως, ενώ κατέβαλε κανονικά μισθούς, επιδόματα, κ.α. σε υπαλλήλους του, στη συνέχεια εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν τμήμα τους (Δείτε Εδώ).
Νωρίτερα, ο ξενοδόχος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση κατά των τριών εργαζομένων που τον κατήγγειλαν, αλλά και του προέδρου της Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο 46χρονος συνελήφθη χθες επ’ αυτοφώρω, ενώ παραλάμβανε 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από υπάλληλό του.
Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω ξενοδόχος για τέτοιο αδίκημα. Η καταγγελία έγινε από τρεις ξενοδοχοϋπαλλήλους, δύο γυναίκες 22 και 21 ετών και έναν άνδρα 23 ετών κατ’ αρχάς στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρός του Νίκος Κοκολάκης. Ενημερώθηκαν στη συνέχεια τόσο ο εισαγγελέας Ηρακλείου όσο και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψη του ξενοδόχου.
-
23 Αυγουστου 2026, 09:20Συγκίνηση στο γάμο της Χριστίνας και του Στιβ στην Άρβη (Βίντεο) -
23 Αυγουστου 2026, 07:00Το φαράγγι και οι πηγές του Κουρταλιώτη στο νότιο Ρέθυμνο-Ένας επίγειος παράδεισος (Φωτο) -
23 Αυγουστου 2026, 11:40Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Όλες οι ημερομηνίες των πληρωμών -
23 Αυγουστου 2026, 07:06Καύσιμα: Τι φοβάται η αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου - Στην κορυφή η Ελλάδα στην αύξηση της τιμής ντιζελ -
23 Αυγουστου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Στις 26 Αυγούστου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου -
22 Αυγουστου 2026, 15:0129 ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» παίρνουν ξανά ζωή - Μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου- Τα σχέδια και οι επενδύσεις για την επαναλειτουργία τους
