Γ. Λεονταράκης: Στην Κρήτη θα τοποθετηθεί ραντάρ για να αναλύουμε τον καιρό με απόλυτη ακρίβεια! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Η Κρήτη είναι μια από τις περιοχές που αδιαμφισβήτητα πασχουν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, τη στιγμή μάλιστα που το νησί βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είτε μιλάμε για το καλοκαίρι, είτε για το χειμώνα.
Ενα νησί, το οποίο την ίδια ώρα προσελκύει κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια επισκεπτών, κάτι που σημαίνει πως οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Αυτό που βλέπουμε όμως είναι πως στην Κρήτη η Πολιτικη Προστασία αντί να είναι ενισχυμένη, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα στήριξης, με τους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης να παλεύουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις ευθύνες που έχουν, με μέσα πενιχρά.
Παρόλα αυτά κινήσεις γίνονται για την ενίσχυση της Πολιτικης Προστασίας. Η πιο σημαντική ίσως που είναι ως διαδικασία σε εξέλιξη είναι η τοποθέτηση ενός ρανταρ, το οποίο - όπως τονιζει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης - θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ακριβή πρόγνωση και παρακολούθηση του καιρού στην Κρήτη, με συνέπεια να υπαρχει καλύτερη και πιο άμεση ενεργοποίηση και του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, όπου και όποτε απαιτείται.
Ο κ. Λεονταράκης επίσης, μέσα από την παρουσία του στο newshub.gr μιλά για τα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη, τα προβληματα που χρηζουν επίλυσης και αναφέρει αν τελικά θα δουμε να αλλάζει η σημερινή κατάσταση για το νησί στο άμεσο μέλλον...
Παρασκήνιο
-
07 Νοεμβριου 2026, 15:00Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο πριν καλά καλά ξεκινήσει η συγκομιδή -
07 Νοεμβριου 2026, 11:12Εντυπωσιακοί ελιγμοί και θέαμα στην αεροπορική επιδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στον Καράβολα (Φωτο & Βίντεο) -
07 Νοεμβριου 2026, 07:06Σήμερα η επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο από τις ομάδες «ΖΕΥΣ» και «Δαίδαλος» -
06 Νοεμβριου 2026, 21:00Κρήτη: Δασικοί χάρτες χωρίς χρονοδιάγραμμα - Σε καθεστώς ομηρίας οι πολίτες, σε αδιέξοδο αγρότες και κτηνοτρόφοι -
06 Νοεμβριου 2026, 13:00Κρήτη: Ξεμείναμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας για νέα οχήματα-Τι λέει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης στο Newshub.gr -
07 Νοεμβριου 2026, 09:3031 Οκτωβρίου, γιορτή του Χαλοουίν!
