Σοβαρές καταγγελίες για την υποβάθμιση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Με έντονη ανησυχία και αιχμηρές καταγγελίες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η εκδήλωση – ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση στην ψυχική υγεία και ειδικότερα στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου.
Η εκδήλωση άνοιξε με τις τοποθετήσεις του προέδρου του Σωματείου Δημήτρη Βρύσαλη και του στελέχους της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκο Θεοδοσάκη, οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την απογοητευτική εικόνα των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας στο Ηράκλειο και γενικότερα.
Κεντρικό πρόσωπο της συζήτησης ήταν ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Βασίλης Κούδας, ο οποίος κατήγγειλε ότι πίσω από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής βρίσκεται η κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Όπως τόνισε, αν και δεν είναι αρνητικό να χρηματοδοτούνται σεμινάρια για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, το μείζον πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κονδύλια δεν ενισχύουν τις δημόσιες δομές, οδηγώντας τες σε κατάρρευση.
Ο κ. Κούδας έκανε λόγο για συνθήκες που θυμίζουν τη δεκαετία του 1930, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οδηγούμε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες στους δρόμους» και υπογράμμισε πως «δεν γίνεται να έχουμε σήμερα έναν μόνο γιατρό, όπως το 1930, που γύριζε με το βαλιτσάκι του για να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από συλλόγους συνταξιούχων, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, καθώς και επιστήμονες από την ιατρική κοινότητα του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, Νίκος Μεντζίνης, για την απουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Μεντζίνης πρότεινε μάλιστα να κλείσει συμβολικά για μία μέρα το Ηράκλειο από όλους τους φορείς της πόλης, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε ότι οι δράσεις τους για την ανάδειξη των προβλημάτων στην παιδοψυχιατρική φροντίδα θα συνεχιστούν, ενώ κάλεσαν όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα για ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα Υγείας.

-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
17 Σεπτεμβριου 2026, 22:27Ολλανδία: Βρέθηκε απόκομμα 1.700 ετών από την «Οδύσσεια» μέσα σε βιβλίο -
18 Σεπτεμβριου 2026, 17:00Τι είπε ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης για την κηδεία Μαζωνάκη και προκάλεσε αίσθηση και θετικά σχόλια -
18 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Τα παράπονα σας στην κυβέρνηση» - Η Περιφέρεια Κρήτης δέχεται όλα τα παράπονα για τα έργα στον ΒΟΑΚ αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα και ευθύνη! -
17 Σεπτεμβριου 2026, 13:02Κρήτη: Έβρεξε, αλλά πόσο νερό έφτασε πραγματικά στις καλλιέργειες; -
17 Σεπτεμβριου 2026, 10:10Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Ασπίδα του Αχιλλέα - «πηγαίοι» μύθοι, κρίσιμες αλήθειες και η Άμυνα σε νέα εποχή! (podcast)
