Τα στοιχεία από την επιχείρηση-σκούπα της Αστυνομίας - Στο στόχαστρο τουριστικές περιοχές
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση είχαμε χθες σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στους Δήμους Χερσονήσου και Φαιστού και η οποία ξεκίνησε το απόγευμα και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Όπως σας ενημέρωσε το newshub.gr, στο στόχαστρο των αστυνομικών δυνάμεων μπήκε η λειτουργία δημοφιλών κέντρων διασκέδασης και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα έγιναν και τροχονομικοί έλεγχοι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας με τα στοιχεία:
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (01.06.2022) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πεζών Περιπολιών Ηρακλείου, του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου, του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν διακόσια πενήντα τρία (253) άτομα και διακόσια πενήντα δύο (252) οχήματα.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν εικοσιπέντε (25) συλλήψεις από τις οποίες:
- Μία (1) για μέθη
- Δέκα (10) για στέρηση αδείας οδήγησης
- Μία (1) για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων
- Μία (1) για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών
- Δύο (2) για ηχομέτρηση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Δύο (2) για παραεμπόριο
- Οκτώ (8) για λοιπά αδικήματα
Επίσης βεβαιώθηκαν εβδομήντα έξι (76) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του αντικαπνιστικού Νόμου.
Τέλος, κατασχέθηκαν δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου τα οποία ήταν εμφυτευμένα σε εννέα (9) γλάστρες, δύο (2) μαχαίρια και ένα (1) ρόπαλο.
Η δράση αυτή είναι στοχευόμενη και αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές της Κρήτης.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη
