Δ. Μιχαηλίδου: Ασφαλιστική ικανότητα σε όσους χρωστούν έως 100 ευρώ
αγαπημένα σου στη Google
"Ασφαλιστική ικανότητα θα χορηγείται πλέον σε όσους έχουν καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, μέχρι 100 ευρώ", δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της.
Όπως είπε, "με αυτό το μέτρο, αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 70.000 πολίτες. Πριν από λίγους μήνες κάναμε μία μεταρρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν χρέη θα μπορούν να καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Από αυτή τη μεταρρύθμιση υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως, για παράδειγμα, οι πληττόμενοι από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές".
Για το δώρο Πάσχα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού επηρεάζει θετικά το δώρο Πάσχα, το οποίο αυξάνεται στα 415 ευρώ και καταβάλλεται υποχρεωτικά από τους εργοδότες. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα επάνω το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας, αλλά και το επίδομα ανεργίας, που αυξήθηκε στα 510 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου.
Τέλος, σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε τα εξής: "Στόχος μας είναι η σταθερότητα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από τα εύσημα του διεθνούς Τύπου και της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Το διακύβευμα, λοιπόν, για τους πολίτες και για τη χώρα είναι ακριβώς αυτή η σταθερότητα, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μην έχουμε αποχή. Να καταλάβουν οι πολίτες ότι η ψήφος είναι σημαντική και να πάνε να ψηφίσουν".
-
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 16:20KatsounaDES Tour: Το κρητικό ταξιδιωτικό project που σε μόλις 3 μήνες πέρασε από το YouTube στην τηλεόραση -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Μανώλης Πετράκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κοστολογημένο σχέδιο για τη στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων» (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 12:30BΟΑΚ: Ουρές χιλιομέτρων, με τα τροχαία ατυχήματα και μια... μηχανική βλάβη να είναι οι αιτίες! (Βίντεο)
