Γερμανία: Αύξηση – έκπληξη στις βιομηχανικές παραγγελίες πριν τους δασμούς

Οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια σημείωσαν τον Μάρτιο αύξηση μεγαλύτερη των προβλέψεων, πριν από τις ανακοινώσεις των δασμών του Donald Trump στις αμερικανικές εισαγωγές, οι οποίες επισκιάζουν τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 1,3%. Εάν εξαιρεθούν οι μεγάλες παραγγελίες, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,5%.
Θετική συνεισφορά στην αύξηση των παραγγελιών είχαν οι κλάδοι ηλεκτρικού και μεταφορικού εξοπλισμού, μηχανημάτων, αυτοκινητοβιομηχανίας και φαρμακευτικών προϊόντων.
Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την εικόνα σταθεροποίησης της γερμανικής βιομηχανίας μετά από μια μακρά περίοδο αδυναμίας που προκλήθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.
Οι επιχειρηματικές έρευνες της S&P Global έδειξαν επίσης ότι ο τομέας αναδύεται σταδιακά από μια ύφεση τον Απρίλιο, χάρη στις παραγγελίες εξαγωγών.
Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει δασμούς 10% για τα περισσότερα αγαθά κατά τη διάρκεια ενός 90ήμερου διαπραγματευτικού «παραθύρου», ενώ δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στη συνέχεια.
moneyreview.gr
-
16 Μαΐου 2025, 10:29Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
16 Μαΐου 2025, 07:00Hράκλειο: Η μεταμεσονύχτια φωτιά σε κάδους και καλαμιές αναστάτωσε μια ολόκληρη γειτονιά (Βίντεο)
-
16 Μαΐου 2025, 16:15Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Εξετάστηκαν μάρτυρες - Στις 26 Μαΐου η συνέχεια της δίκης
-
15 Μαΐου 2025, 12:35Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Στο «μάτι του κυκλώνα» και η Κρήτη με θυελλώδεις νοτιάδες
-
16 Μαΐου 2025, 19:30Ηράκλειο: Οι λόγοι ασφαλείας και η φθορά στην «τοιχογραφία των δελφινιών»... έκλεισαν την Κνωσό (Φωτο)
-
16 Μαΐου 2025, 18:11Απόβαση των Κρητικών στην ΑΘήνα για τον μεγάλο τελικό του ΟΦΗ - Συγκίνηση και λαχτάρα για το κύπελλο (Βίντεο)