Ισραήλ: Αβεβαιότητα για τις τουριστικές «γέφυρες» λόγω της αύξησης κρουσμάτων
αγαπημένα σου στη Google
Τον προβληματισμό ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ μπορεί να οδηγήσει αρκετές χώρες, μεταξύ τους και την Ελλάδα, στην αυστηροποίηση του πλαισίου υποδοχής Ισραηλινών τουριστών, εκφράζουν αξιωματούχοι της χώρας.
Ηδη, όπως τονίζει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η Κύπρος και το Μαυροβούνιο υποβάθμισαν από την «κατηγορία Α» στην «κατηγορία Β» το Ισραήλ στη σχετική λίστα αξιολόγησης, κάτι που, όπως τονίζεται, σημαίνει πως οι Ισραηλινοί επισκέπτες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στις εν λόγω χώρες.
Η Ε.Ε. αναμένεται το προσεχές διάστημα να ανακοινώσει τους κανόνες «ανοίγματος» των συνόρων για τις χώρες εκτός Σένγκεν και το Ισραήλ ήδη βρίσκεται σε επαφές με αρκετές χώρες της Ενωσης, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, προκειμένου να χαλαρώσει το πλαίσιο υποδοχής τουριστών από τη χώρα. Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, σύμφωνα με αξιωματούχους του ισραηλινού ΥΠΕΞ.
«Θα πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας (εντός συνόρων). Αν δεν το πράξουμε και η αυξητική τάση διατηρηθεί, τότε οι Ισραηλινοί πολίτες θα έχουν πρόβλημα αν θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό», αναφέρει ανώτατος αξιωματούχος.
Η Ελλάδα
Μάλιστα, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε τονίσει την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως ο στόχος είναι την 1η Αυγούστου να ανοίξουν οι αεροπορικές τουριστικές οδοί, με την Ελλάδα και την Κύπρο να αποτελούν τους πρώτους προορισμούς. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αριθμητικά δεδομένα, αν δηλαδή θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα νέα κρούσματα υπό έλεγχο», είχε συμπληρώσει.
Η Αθήνα μάλιστα είχε πρόσφατα τονίσει πως θα ανοίξει τις πύλες της για επισκέπτες από το Ισραήλ.
Μετά τις δηλώσεις Νετανιάχου, κλιμάκια των υπουργείων Μεταφορών και Εξωτερικού είχαν αρχίσει να εργάζονται από κοινού με τους ομολόγους τους σε Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υποδοχής, με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο. Ωστόσο, αναφέρει η Haaretz, με τα αυξητικά αριθμητικά δεδομένα της πανδημίας στο Ισραήλ, κάτι τέτοιο ίσως μοιάζει στην παρούσα φάση μη ρεαλιστικό.
Πηγή: Haaretz
-
08 Αυγουστου 2026, 21:20Λασίθι: Κλειστός ο ΒΟΑΚ την Τρίτη στο ύψος του Ξηροποτάμου-Δείτε πως θα κινηθείτε -
08 Αυγουστου 2026, 07:15ΘΕΜΑ NEWSHUB.GR - Ανδρομάχη Πιπεράκη: Μεγάλη έρευνα από την ΕΛΣΤΑΤ στην Κρήτη για τον πρωτογενή τομέα! (podcast) -
08 Αυγουστου 2026, 21:40Αδιέξοδο με τους S-400: Η Μόσχα κρατά το κλειδί, όμως τα F-35 παραμένουν αβέβαια -
08 Αυγουστου 2026, 07:06Κρήτη: Η ποιότητα οδηγός για τη διαμόρφωση της αξίας των οινοστάφυλων στον φετινό τρύγο -
08 Αυγουστου 2026, 07:20Μνήμη Νικολάου Γ. Σταυρακάκη (Αεροπόρος) -
08 Αυγουστου 2026, 16:10Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Νικόλαο για την άφιξη του Crown Iris με Ισραηλινούς τουρίστες (Βίντεο)
