Βάσεις 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα - Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων
αγαπημένα σου στη Google
Μία ημέρα νωρίτερα ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.
Ήδη όλοι οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους προσωπικούς τους κωδικούς, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, μαθαίνουν σε ποια σχολή εισάγονται.
Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 συμμετείχαν συνολικά 88.637 υποψήφιοι, οι οποίοι διεκδικούν 68.788 θέσεις το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.
Σημειώνεται, ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους και για τη διευκόλυνσή τους στον υπολογισμό, μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου, εισάγοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν, στον σύνδεσμο: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Επόμενο -και τελευταίο- βήμα για τους υποψήφιους πριν από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, αποτελεί η διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, για την οποία εκκρεμούν οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στη διαδικασία δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο. Τελευταία ημέρα για τη δημιουργία προσωπικού κωδικού ασφαλείας είναι η ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025.
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο) -
30 Μαΐου 2026, 21:47Πρόγραμμα Ανακαινίζω: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 95% για αναβάθμιση κατοικίας -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast)
