Στο Ρέθυμνο σήμερα το 25ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης με τον ιδρυτή του Γιώργο Παπανδρέου
Ξεκινά σήμερα Κυριακή στις 8μμ στο Ωδείο Ρεθύμνου το συμπόσιο της Σύμης, που είναι ένας επιτυχημένος θεσμός για πολλά χρόνια.
Στην έναρξη του συμποσίου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός και ιδρυτής του Συμποσίου Γιωργος Α. Παπανδρέου , ο Περιφερειαρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθυμνου Γιωργος Μαρινάκης , η Αντιπεριφερειαρχης Ρεθυμνου Μαρία Λιονη .
Φέτος το κεντρικό θέμα είναι «Which Cosmos in 2030?Overcoming the syndrome of Icarus » - «Ποιος Κόσμος το 2030; Ξεπερνώντας το Σύνδρομο του Ικαρου» και οι συνεδρίες θα επικεντρωθούν στις συνέπειες των αλλεπάλληλων κρίσεων που άλλαξαν σημαντικά τα οικονομικά και κοινωνικα δεδομένα , την συνθετη ενεργειακη μετάβαση , τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που φέρνει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης , την ανάγκη θεσμικής ενδυνάμωσης της δημοκρατίας σε μια εποχή ενίσχυσης των ακροδεξιών ρευμάτων .
Επίσης , θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η δύσκολη ανοικοδόμηση της χώρας, οι σχέσεις Κίνας-Αμερικής και οι ευθραυστες ισορροπίες ενος πολυπολικού κόσμου , το νέο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο .
Στο περιθώριο του Συμποσίου την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της διάσημης Ινδής καλλιτέχνιδος και ακτιβίστριας Ρουσιρα Γκούπτα . Η Ρουσιρα Γκούπτα μάχεται ενάντια στη διακίνηση γυναικών και κοριτσιών και με τη δράση της κατόρθωσε να αλλάξει σημαντικά η σχετική νομοθεσία σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και να σωθούν πολλά θύματα σωματεμπορίας . Τα έργα που θα εκτεθούν δημιουργήθηκαν την εποχή της πανδημίας και μέσα από ένα κολάζ καθημερινών στιγμών και εικόνων δημιουργούν μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών .
-
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
17 Μαΐου 2026, 20:30Ηράκλειο: Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της 60ής επετείου της Επανακομιδής της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου
