ΑΔΜΗΕ: Πλήρης στήριξη των Ρυθμιστικών Αρχών Ελλάδας και Κύπρου στην υλοποίηση του Great Sea Interconnector

Την στήριξή τους στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (Great Sea Interconnector) εξέφρασαν οι Ρυθμιστικές Αρχές Ελλάδας (ΡΑΑΕΥ) και Κύπρου (ΡΑΕΚ) κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.
Ειδικότερα:
- Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική μεταξύ των τριών πλευρών σχετικά με το έργο, το οποίο όπως τονίστηκε είναι στρατηγικής σημασίας για τις όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και την ΕΕ.
- Οι δύο Ρυθμιστικές Αρχές ζήτησαν να ενημερώνονται πλήρως για την εξέλιξή του ενώ
- Επιβεβαίωσαν στον Διαχειριστή τη στήριξή τους για την υλοποίηση της διασύνδεσης, γεγονός που αποτυπώνεται και στις επιστολές στήριξης (support letters) που απέστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκ νέου συμπερίληψη του έργου στον 2ο Ενωσιακό Κατάλογο Έργων Κοινού και Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PCI/PMI).
Σημειώνεται ότι η τακτική ανασκόπηση των έργων του 2ου Ενωσιακού Καταλόγου Έργων Κοινού και Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τις περιφερειακές ομάδες για τις διευρωπαϊκές υποδομές ηλεκτρισμού (5th Meeting of TEN-E Regional Groups on electricity and offshore).
-
19 Απριλιου 2025, 17:44Λιμάνι Ηρακλείου: Αυτοκίνητο έκανε "βουτιά στη θάλασσα"- χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένα άτομο
-
20 Απριλιου 2025, 07:50Αντί για Ιούδα έκαψαν λάστιχα στον Κατσαμπά στη μέση του δρόμου-Ένταση και επέμβαση της Πυροσβεστικής (Φωτο και Βίντεο)
-
20 Απριλιου 2025, 15:22Κοινωνικός Τουρισμός: Διακοπές 6 -12 μέρες για 25.000 συνταξιούχους - Όροι και προϋποθέσεις
-
19 Απριλιου 2025, 16:00Ηράκλειο: Απομακρύνουν παλέτες, ελαστικά και άλλα εύφλεκτα υλικά για το κάψιμο του Ιούδα (φωτογραφίες)
-
20 Απριλιου 2025, 22:08Ηράκλειο: “Λαμπάδιασε” αυτοκίνητο στον ΒΟΑΚ – Πρόλαβε και το εγκατέλειψε ο οδηγός (φωτο)
-
19 Απριλιου 2025, 18:00Ροντινέι και Τσικίνιο: Διακοπές στην Κρήτη παίζοντας μπάλα στην παραλία για τους παίκτες του Ολυμπιακού