Εθνική Τράπεζα: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών-Μέχρι 7,95 ευρώ το εύρος τιμής για το μερίδιο του ΤΧΣ
αγαπημένα σου στη Google
Άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση τουλάχιστον 10% από το σύνολο του 18,39% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Εθνική Τράπεζα, μετά την έγκριση που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το εύρος τιμής θα κυμανθεί από 7,30 έως 7,95 ευρώ, ενώ το βιβλίο προσφορών θα κλείσει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, το ενημερωτικό δελτίο του ΤΧΣ αναφέρει πως οι Έλληνες επενδυτές συμμετέχουν κατά 15%, ωστόσο το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει και στο 20%.
Σημειώνεται πως «το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων και εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου άυλων μετοχών της εταιρείας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» από τον πωλητή μέτοχο «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», με δημόσια προσφορά σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές».
Το προηγούμενο placement
Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο placement έγινε τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία με την διάθεση τελικά ποσοστού 22% που κατείχε το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα.
Η συναλλαγή προσέλκυσε πολύ έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την συνολική ζήτηση να ξεπερνά τον αριθμό των προσφερόμενων μετοχών κατά 8 φορές.
Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα έτος, η Εθνική Τράπεζα, παρουσίασε περαιτέρω άνοδο των οικονομικών της μεγεθών με τα αναλογούντα κέρδη μετά φόρων το πρώτο εξάμηνο του 20024 να ανέρχονται σε 670 εκατ. ευρώ και οργανικά κέρδη μετά φόρων σε επίπεδο ομίλου 646 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 26% και 27% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα προχώρησε σε ανανέωση της εταιρικής της εικόνας.
Όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς από το βήμα της τελευταίας ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Τράπεζας, που ενέκρινε τη διανομή μερίσματος, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, «το 2023 ήταν έτος ορόσημο για την Εθνική Τράπεζα, με έμπρακτη και ευρεία αναγνώριση της προσπάθειας των τελευταίων 5 ετών, ειδικότερα από τους μετόχους, από τους επόπτες, από τους αξιολογικούς οίκους, από τους πελάτες αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία».
-
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
15 Ιουνιου 2026, 23:05Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου: Εντυπωσιακή αύξηση της ΔΗΠΑΚ -
15 Ιουνιου 2026, 10:20Αναβρασμός στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων για τη δομή μεταναστών-Αντιδράσεις και εντός της ίδιας της Δημοτικής Αρχής-Επιστολή από τουριστικούς φορείς -
14 Ιουνιου 2026, 21:14Ρυθμίζονται τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Έχουν ήδη ενταχθεί 19.000 οφειλέτες -
15 Ιουνιου 2026, 07:06Δύο νέοι χώροι υποψήφιοι για τη Δομή μεταναστών - Μια στο Ηράκλειο, μια στα Πεζά -
15 Ιουνιου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
