Ηράκλειο: Υψηλές "πτήσεις" στις τιμές των καυσίμων και θα ανέβουν κι άλλο
αγαπημένα σου στη Google
Φαίνεται πως θα «τσούξει» την τσέπη μας το φετινό καλοκαίρι η τιμή των καυσίμων στην Κρήτη, αφού μετά από μια μικρή ανάπαυλα, λόγω κορωνοϊού, τώρα και λίγες εβδομάδες ακολουθεί ανοδική πορεία.
Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της αμόλυβδης στο Ηράκλειο ανέρχεται σε 1,64-1,65 ευρώ το λίτρο ενώ στο πετρέλαιο κίνησης γύρω στο 1,34 ευρώ.
Το κακό βέβαια είναι πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη, η τιμή θα ανέβει κι άλλο και θα φθάσει στα προ κορωνοϊού επίπεδα του 1,68 ευρώ η αμόλυβδη και 1,40-1,41 το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να αποκλείεται και κάτι παραπάνω.
Όπως δήλωσε στο Newshub.gr ο κ. Σαμόλης αυτή την περίοδο έχει φθάσει στα 68 δολάρια η τιμή ανά βαρέλι πετρελαίου, στη διεθνή αγορά, όταν στην κορύφωση της κρίσης της πανδημίας και πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο είχε πέσει στα 30-32 δολάρια.
Έφτασε έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στον πάτο, δεν είχε πιο κάτω να πάει και τώρα που αυξήθηκε η ζήτηση ανεβαίνει σταδιακά και αποσυμπιέζεται η αγορά του.
Το πρόβλημα βέβαια είναι πως τη νύφη θα πληρώσουν οι καταναλωτές και ειδικά στην Κρήτη, όπου έτσι κι αλλιώς λόγω μεταφορικών οι τιμές των καυσίμων είναι πιο ακριβές απ’ ότι στην ηπειρωτική χώρα.
Ο κ. Σαμόλης για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει πως η εικόνα στις τιμές θα ήταν πολύ καλύτερη αν το μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν ήταν φόροι, οι οποίοι και τις εκτοξεύουν στα ύψη.
Δεν έκλεισαν πρατήρια
Σε ότι αφορά τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στα πρατήρια καυσίμων, τοπικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών αναφέρει πως ευτυχώς δεν μπήκαν λουκέτα, λόγω κορωνοϊού. Με διάφορες ρυθμίσεις που έγιναν, από μέρους της κυβέρνησης και άγγιξαν και τον κλάδο του, τα πρατήρια κατάφεραν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να λειτουργούν, με ζημιές, σαφώς λόγω μικρών καταναλώσεων από τις περιορισμένες μετακινήσεις, αλλά χωρίς σοβαρότερα παρατράγουδα.
-
08 Ιουλιου 2026, 17:49«Τυφώνας» Tραμπ στις αγορές: Βυθίζονται οι μετοχές, ράλι 5,5% για το πετρέλαιο, στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων -
09 Ιουλιου 2026, 10:08Ασπρόπυργος: Διασωληνωμένος ο ιδιοκτήτης και ένας ακόμη τραυματίας από τη φωτιά σε επιχείρηση -
09 Ιουλιου 2026, 21:58Επιστροφή φόρου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς -Οι 4 προϋποθέσεις -
08 Ιουλιου 2026, 18:44Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση της 74χρονης από την Σύμη Βιάννου -
09 Ιουλιου 2026, 13:15Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με την έκρηξη σε επιχείρηση με ανταλλακτικά-11 τραυματίες οι 3 διασωληνωμένοι -
09 Ιουλιου 2026, 14:15Ζάκυνθος: Αναγκαστική προσγείωση μαχητικού F-16-Εμφάνισε ένδειξη φωτιάς
