«Μενεξεδένια μου» - ένα εξωτικό παραμύθι του έρωτα
Κάθε άνθρωπος ακολουθεί ένα ταξίδι μοναχικό και λυτρωτικό που, μέσα από δοκιμασίες και εμπειρίες, οδηγείται εκεί όπου πραγματικά αναζητά η ψυχή του. Κάθε εσωτερική ρωγμή γίνεται φως, κάθε επιμονή, δικαίωση.
Αυτή είναι η μαεστρία του σκηνοθέτη, παραγωγού και καλλιτεχνικού δημιουργού Μάνου Σφυράκη — να μεταμορφώνει το βίωμα σε τέχνη, τη στιγμή σε αιωνιότητα. Με τη νέα του μουσική δημιουργία: «Η Μεταξένια μου», μας προσκαλεί σε ένα ονειρικό ταξίδι γεμάτο χρώματα, ψυχή και μυσταγωγία.
Οι στίχοι της Φρόσως Γιατρομανωλάκη, χαρισματικοί και ευαίσθητοι, υφαίνουν με λέξεις τη διαδρομή του έρωτα, της προσμονής και της εσωτερικής ανάτασης. Είναι το μετάξι της ψυχής που πάλλεται ανάμεσα στο ρεαλισμό και στο όνειρο, στη νοσταλγία και στην ελπίδα.
Μια μουσική αφήγηση που δεν ακούγεται απλώς — αισθάνεται.
Μια δημιουργία που αναδεικνύει τη δύναμη της πίστης, της συνέπειας και της αγάπης για το ωραίο.
Ένα έργο που επιβεβαιώνει πως η τέχνη, όταν γεννιέται από την αλήθεια, αγγίζει την αιωνιότητα.
Στης νύχτας τον αργαλειό, εκεί που το φεγγάρι ράβει σιωπές με φως,
γεννήθηκε η «Μενεξεδένια μου». Ένα τραγούδι σαν όνειρο, μια αφήγηση που δεν ειπώθηκε ποτέ ολόκληρη, μόνο ψιθυρίστηκε στις καρδιές όσων ξέρουν να αγαπούν χωρίς όρια.
Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης, με μουσική που μυρίζει γιασεμί και κύμα,ντύνει τους στίχους με βελούδινο πάθος.
Κι όταν φτάνει ο στίχος «Ερωτικό φεγγάρι είναι η αγάπη σου… αφέντρα της καρδιάς μου», ο χρόνος σταματά. Ο ήχος γίνεται ανάσα κι η φωνή του, φλόγα που φωτίζει τον δρόμο των ερωτευμένων.
Η «Μενεξεδένια» δεν είναι μόνο γυναίκα, είναι σύμβολο.
Είναι εκείνη η μυστηριώδης παρουσία που στέκει στο κατώφλι των ονείρων, εκεί όπου η πραγματικότητα σμίγει με τη φαντασία. Με κάθε νότα, το τραγούδι ανοίγει σαν λουλούδι της αυγής·με κάθε ανάσα, ξεδιπλώνεται ένας κόσμος από φως και έρωτα.
Στους ήχους του Φραγκιαδάκη ακούς το πέταγμα των πουλιών, τη θάλασσα που σιγομιλά, και μια καρδιά που επιμένει να μάχεται για την ομορφιά, «με τόση ομορφιά πώς να μη δώσω μάχη για σένα, του σεβντά…»
Είναι μουσική που δεν ακούγεται απλώς, βιώνεται!
Σαν να κρατάς στα χέρια σου μια σταγόνα φως κι εκείνη να γίνεται ολόκληρος ουρανός.
Η «Μενεξεδένια μου» είναι ένα παραμύθι για τον έρωτα που δεν σβήνει ένα ταξίδι σε κόσμους όπου η αγάπη φοράει φτερά κι η ψυχή θυμάται πως γεννήθηκε για να τραγουδά.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Απριλιου 2026, 10:45Γιώργος Ευαγγέλου: Ο ήλιος την άνοιξη είναι ύπουλος, δουλεύει σιωπηλά και το δέρμα το θυμάται! Ο επικίνδυνος μύθος με τις ελιές! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
