Apollo Global: Δεν θα κόψει τα επιτόκια της το 2024 η Fed
αγαπημένα σου στη Google
Η Federal Reserve δεν θα μειώσει καθόλου τα επιτόκια της φέτος, αντίθετα θα τα κρατήσει στα αυξημένα επίπεδα του 5,25 με 5,5% που είναι σήμερα καθώς η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αρχίζει και πάλι να ενισχύεται, σύμφωνα με τον επενδυτικό κολοσσό Apollo Global Management.
Στην αρχή του χρόνου η Apollo – η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 650 δισ. δολ. - περίμενε τρεις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων από την Fed.
Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Apollo, Torsten Slok μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι η "στροφή της Fed τον Δεκέμβριο πυροδότησε τη χαλάρωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον".
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τις αυξήσεις των επιτοκίων της το καλοκαίρι του 2023 - μετά από συνολικές αυξήσεις 525 μ.β. από τον Μάρτιο του 2022 - διαπιστώνοντας σημάδια αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία. Η τράπεζα έκανε στροφή και στη ρητορική της, βοηθώντας να αποκλιμακωθούν οι αποδόσεις στο κρατικό χρέος, αν και συνεχίζει να προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στις αυξήσεις αν αναζωπυρωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.
Οι αγορές δίνουν πάντως πιθανότητα 76% η Fed να ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια της τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Reuters.
-
10 Ιουνιου 2026, 15:50Θλίψη στον ορειβατικό κόσμο της Κρήτης για την απώλεια του Μανόλη Δακανάλη -
10 Ιουνιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
10 Ιουνιου 2026, 18:40Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Έρχεται «δεύτερη ευκαιρία» για 30.000 χωρίς νέα αίτηση -
09 Ιουνιου 2026, 18:55Κρήτη: «Μας καταστρέφουν και φοβόμαστε να μιλήσουμε» - Σε απόγνωση λόγω της παράνομης βόσκησης σε περιοχές της Μεσαράς -
10 Ιουνιου 2026, 07:00Σταύρος Γαβαλάς: «Στον αυτόματο πιλότο» φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και αυτός… «δεν λειτουργεί»! -
10 Ιουνιου 2026, 16:42Ο ΟΦΗ ξεκινά το ταξίδι στην Ευρώπη: H επίσκεψη στο Παγκρήτιο, η παρουσίαση της UEFA και η άδεια της ΕΠΟ
