Κλιμακώνεται η κόντρα Ουγγαρίας-Ουκρανίας
αγαπημένα σου στη Google
Η Ουγγαρία θα σταματήσει τη διαμετακόμιση σημαντικών για την Ουκρανία φορτίων μέσω της Ουγγαρίας για όσο διάστημα η Ουκρανία δεν επιτρέπει τη ροή αργού μέσω του πετρελαιαγωγού Druzhba, δήλωσε σήμερα στον κρατικό ραδιοσταθμό ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.
Ο Ορμπάν κατηγόρησε και πάλι το Κίεβο για εκβιασμό και δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να επαναληφθεί η ροή του πετρελαίου.
«Σταματήσαμε … τις εξαγωγές ντίζελ στην Ουκρανία, συνεχίζουμε ακόμα τις εξαγωγές ενέργειας και θα σταματήσουμε τη διαμετακόμιση φορτίων μέσω της Ουγγαρίας που είναι σημαντικά για την Ουκρανία … μέχρι να επιτύχουμε την έγκριση της Ουκρανίας για τις παραδόσεις πετρελαίου», δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπάν.
Την περασμένη νύκτα, η ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι κρατάει «ως ομήρους» μια ομάδα ουκρανών τραπεζικών η οποία μετέφερε «35 εκατομμύρια ευρώ και 9 κιλά χρυσού» μέσω της Ουγγαρίας.
-
28 Ιουλιου 2026, 17:04"Καμίνι" σήμερα η Κρήτη - Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε 40,3°C -
27 Ιουλιου 2026, 21:47Κύκλωμα στο Ηράκλειο: Ζωοκλοπές, εκβιασμοί και παράνομες επιδοτήσεις – 8 συλλήψεις και δύο ακόμα κατηγορούμενοι -
28 Ιουλιου 2026, 14:00Πένθος και θλίψη για τον Δημήτρη που έσβησε στην άσφαλτο : Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στον 27χρονο, γιο του οπερατέρ Νίκου Εργαζάκη -
27 Ιουλιου 2026, 19:30Μάστιγα για όλα τα χωριά της περιοχής είχαν γίνει οι συλληφθέντες στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Αλάγνι και Χαράκι -
28 Ιουλιου 2026, 12:46Ηράκλειο: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ σε Χαράκι και Αλάγνι -
27 Ιουλιου 2026, 11:37Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
