Κοινωνικός Τουρισμός: Η «ποινή» για όσους δεν εξαργυρώσουν άμεσα τις επιταγές τους – Τι πρέπει να προσέξετε
αγαπημένα σου στη Google
Αντιμέτωποι με αποκλεισμό για τα δύο επόμενα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού βρίσκονται όσοι δικαιούχοι του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2024-2025 δεν εξαργυρώσουν τις επιταγές τους έως τις 30 Ιουνίου.
Ειδικότερα θα αποκλειστούν από τα δύο αντίστοιχα προγράμματα για τις περιόδους 2025-2026 και 2026-2027. Δηλαδή θα μπορούν να ενταχθούν ξανά στο πρόγραμμα για την περίοδο 2027-2028.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν:
-με μικρή ιδιωτική συμμετοχή από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ αφού προηγουμένως συνεννοηθούν με τον πάροχό τους.
-δωρεάν έως 10 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Λέρου, της Χίου, της Λέσβου, της Κω και Σάμου. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική.
-έως 12 διανυκτερεύσεις στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου όπου προστίθεται και η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο.
Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του προγράμματος επιδοτούνται και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων εδώ ανέρχεται σε 25% ενώ για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουνίου έως τις 15 του ίδιου μήνα ενεργοποιήθηκαν συνολικά 26.874 επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ σε τουριστικά καταλύματα της χώρας. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πιερία.
enikos.gr
-
15 Ιουλιου 2026, 15:12Από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου η 24χρονη Αναστασία που έφυγε τόσο άδικα στον Πειραιά -
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
15 Ιουλιου 2026, 13:44«Έφυγε μια σπουδαία φίλη, μια σπουδαία κυρία» έγραψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετώντας την Μάρω Κοντού -
15 Ιουλιου 2026, 10:30Βαγγέλης-Μπασάρ Μούσσα: Η επιρροή της Τουρκίας στη Συρία είναι εκτεταμένη και μη αναστρέψιμη! (podcast) -
15 Ιουλιου 2026, 13:54Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Μελιδοχώρι – Μήνυμα από το 112, σηκώθηκε και ελικόπτερο (φωτογραφία+ βίντεο) -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast)
