Εκτός ελέγχου ο εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα απαντά στον Τραμπ με δασμούς 84%
αγαπημένα σου στη Google
Με επιπλέον δασμούς 84% στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα απαντά η Κίνα στις χθεσινές ανακοινώσεις Τραμπ, όπως έκανε σήμερα γνωστό το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua, η Κίνα υποσχέθηκε την Τετάρτη (09.04.2025) να λάβει αντίμετρα με «σταθερή βούληση» και «άφθονα μέσα» μετά την αύξηση των δασμών των ΗΠΑ, ενώ προέτρεψε σε διάλογο για την επίλυση των αντίστοιχων ανησυχιών και τη σταθεροποίηση των διμερών σχέσεων.
«Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο και η Κίνα δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά η κινεζική κυβέρνηση δεν θα καθίσει σε καμία περίπτωση με σταυρωμένα χέρια όταν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του λαού της πλήττονται και στερούνται», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.
Ο αξιωματούχος έκανε τις παρατηρήσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια λευκή βίβλο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου σχετικά με τη θέση της Κίνας σε ορισμένα θέματα που αφορούν τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των 46 ετών από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις αναπτύχθηκαν με ταχείς ρυθμούς.
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει εκτοξευθεί από λιγότερο από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 1979 σε σχεδόν 688,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2024, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο.
-
07 Αυγουστου 2026, 12:45Σε ρόλο αεροπυρόσβεσης και τα νέα μεταγωγικά C-390 Millenium με κατάλληλο εξοπλισμό -
07 Αυγουστου 2026, 20:27Νέα φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής -
07 Αυγουστου 2026, 18:58Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Άσπενδο: Ήρθε στο φως άγαλμα του Ασκληπιού 1.800 ετών -
07 Αυγουστου 2026, 08:05Φωτιά τα ξημερώματα στην Κάτω Ζάκρο Σητείας κινητοποίησε την Πυροσβεστική -
07 Αυγουστου 2026, 07:27Η «χαμηλή πτήση» των υδροπλάνων -
07 Αυγουστου 2026, 13:30Νέο αεροδρόμιο Καστελίου- Δήμας: Στόχος να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2028
