Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή τους
αγαπημένα σου στη Google
«Τρέχει» από αύριο η τελευταία εβδομάδα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ενώ υπολείπονται ακόμη περίπου 700.000 φορολογούμενοι που πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Την ίδια ώρα, φορείς της αγοράς ζητούν νέα παράταση.
Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο αναμένονται την ίδια ώρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα έπρεπε να έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να έχουν καταβάλει εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Όσοι φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη δήλωση τους έως και τις 27 Αυγούστου έχασαν την έκπτωση του 3%, ενώ οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν την πληρωμή με δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν τρεις μαζί, μέσα στον Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις, Ιουλίου και Αυγούστου, πρέπει να καταβληθούν έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση, του Σεπτεμβρίου, έως το τέλος του μηνός. Το υπόλοιπο ποσό του φόρου θα εξοφληθεί σε άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2022.
Καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η 10η Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
-
04 Νοεμβριου 2026, 07:00Κρητικό ελαιόλαδο: «Ψίχουλα» στο ξεκίνημα για τους παραγωγούς και ελάχιστες εμπορικές πράξεις – Ο Μιχάλης Καμπιτάκης στο newshub.gr -
03 Νοεμβριου 2026, 07:43ΚΤΕΛ: Προχωρούν σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία -
03 Νοεμβριου 2026, 09:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, 108 συλλήψεις και 1.188 κατηγορούμενοι -
03 Νοεμβριου 2026, 15:50ΟΣΔΕ 2026: Ανεπαρκής η παράταση των 10 ημερών, λένε τα ΚΥΔ της Κρήτης-«Δεν μπορούν να υποβληθούν 350.000 δηλώσεις» -
03 Νοεμβριου 2026, 10:28Μεσαρά: Θλίψη για το θάνατο του πρώην δήμαρχου Γόρτυνας Ηλία Μακρυγιαννάκη -
03 Νοεμβριου 2026, 18:21Ισπανία: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή
