Κ. Μητσοτάκης: «Πραγματική αύξηση μισθού από τον Ιανουάριο»
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη ΔΕΘ προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μιλώντας για τον αντίκτυπο των μέτρων που ανακοινώθηκαν, τονίζοντας ότι «επιστρέφουμε στην κοινωνία ως μέρισμα ανάπτυξης περί τα 1,76 δισ. ευρώ».
Αρχικά, σημείωσε, ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι το κόστος ζωής. Επέλεξα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα της ακρίβειας μέσα από μια πολύ γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών.
«Δικιά μας επιλογή ήταν να μειώσουμε τους φόρους για όλους, αλλα περισσότερο για αυτούς που έχουν παιδιά και για τους νέους. Αυτό θα συμβεί από τον Ιανουάριο με μια πραγματική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος». Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, δήλωσε ότι «είμαστε 11οι στην Ευρώπη. Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και πήγαμε στα 880 ευρώ».
-
24 Απριλιου 2026, 14:30Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Επανωσήφη-Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στις ψευτο-καπετανιές (Φωτο) -
24 Απριλιου 2026, 10:37Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Απριλιου 2026, 06:19Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» την Κρήτη-Που εντοπίζεται το επίκεντρο-Οι πρώτες δηλώσεις Λέκκα -
25 Απριλιου 2026, 14:06Ηράκλειο: Χωρίς γιγαντοοθόνη ο τελικός ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Πάρκο Γεωργιάδη, λόγω κακοκαιρίας -
24 Απριλιου 2026, 14:40Η Κρήτη στους κορυφαίους προορισμούς που ταξίδεψαν οι Έλληνες το Πάσχα – Η ανατροπή της Gen Z -
24 Απριλιου 2026, 12:20Ελένη Γερακάκη: «Κάθε γυναικοκτονία ξεκινά πολύ πριν το έγκλημα… μέσα σε σχέσεις, αντιλήψεις και σιωπές που συχνά δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως (podcast)
