Κλήσεις από Αλβανία και Ουκρανία με στόχο το άδειασμα τραπεζικών λογαριασμών
αγαπημένα σου στη Google
Αποδέκτες τηλεφωνικών κλήσεων από το εξωτερικό γίνονται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πολίτες, στις οποίες απαντώντας, καλούνται να επενδύσουν σε δήθεν κερδοφόρα χρηματοοικονομικά προγράμματα. Οι επιτήδειοι, σκοπό έχουν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Όσοι πέφτουν στην παγίδα βλέπουν τα χρήματα τους να κάνουν «φτερά».
Αν λοιπόν δεχτείτε κλήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός που σας κάλεσε δεν είναι σίγουρα φίλος σας αλλά θέλει να κλέψει χρήματα από τον λογαριασμό σας.
Τους τελευταίους μήνες, οι τηλεφωνικές κλήσεις με το πρόθεμα 0040 είναι όλο και πιο συχνές σε κινητά αλλά και σταθερά τηλέφωνα πολιτών.
Πρόκειται για κλήσεις στις οποίες απαντώντας, στην άλλη άκρη της γραμμής, σε άπταιστα ή σπαστά ελληνικά, κάποιος προσπαθεί να δελεάσει τα υποψήφια θύματα να επενδύσουν σε εταιρείες που εγγυώνται πολλά κέρδη, μόνο που πρόκειται για εταιρείες φαντάσματα που σκοπό έχουν να αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, τους οποίους στην συνέχεια ξαφρίζουν.
Ο πυρήνας του κυκλώματος εξαπάτησης εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αλβανία αλλά και στην Ουκρανία.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
29 Μαΐου 2026, 07:50Μελέτης Μελετόπουλος: Χωρίς προοπτική η κίνηση Τσίπρα, το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο πατριωτικό κέντρο και γύρω από αυτό! (podcast) -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
29 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Το χαλάζι «ράβδισε» ελιές και «συγκόμισε» αμπέλια στην Κάτω Μεσαρά – Στο Λασίθι οι βροχές καταστρέφουν την πατάτα!
