Μητσοτάκης για εξωδικαστικό μηχανισμό: Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για τη στήριξη των ευάλωτων
αγαπημένα σου στη Google
Τις έξι νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, που κατατίθεται σήμερα, Τρίτη (1/4) στη Βουλή περιγράφει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στα νέα μέτρα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο διπλασιασµός της περιμέτρου των επιλέξιµων οφειλετών με ετήσια εισοδήματα έως 42.000 ευρώ και περιουσία έως 360.000 ευρώ, η απαλλαγή οφειλέτη για τον οποίο δεν ανοίγει πτωχευτική διαδικασία αλλά καταχωρείται στο Μητρώο Φερεγγυότητας, η επέκταση της δυνατότητας ρύθµισης δανείων µε εγγύηση Ελληνικού Δηµοσίου µέσω της διαδικασίας εξυγίανσης, καθώς και ο μόνιµος µηχανισµός αποζηµίωσης ζηµιωθέντων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».
Οι πρωτοβουλίες αυτές σκοπό έχουν να «διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης που βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των πολιτικών μας» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
«Χάρη στις πολιτικές μας για τα κόκκινα δάνεια, τόσο μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού όσο και μέσω του προγράµµατος «ΗΡΑΚΛΗΣ», οι τράπεζες είχαν σημαντική µείωση των µη εξυπηρετούµενων δανείων στα χαρτοφυλάκιά τους» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
-
17 Σεπτεμβριου 2026, 18:38Καραλής: Πιο ψηλά από ποτέ ο Μανόλο, στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -
16 Σεπτεμβριου 2026, 11:05Εκκλησία Κρήτης: Νέα "παραφωνία" με μνημόνευση του επιχώριου Μητροπολίτη σε Σταυροπηγιακή Μονή στα δυτικά -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:35Υπόθεση Μαζωνάκη: Κατά της προφυλάκισής τους προσφεύγουν οι δύο γιατροί -
16 Σεπτεμβριου 2026, 08:30Κρήτη: Κλειστά σήμερα τα ΚΥΔ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μπάχαλο με τις επιδοτήσεις - Τι ζητούν οι γεωπόνοι -
16 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Καπόπουλος: Πρόεδρος η… «κουτσή πάπια» στις ΗΠΑ; (podcast) -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:57Η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι δύσκολες ισορροπίες
