Δήμοι: Παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια- Στο τραπέζι και η αναχρηματοδότηση
Μια σημαντική είδηση που δίνει ανάσα στα ταμεία των δήμων όλης της χώρας έκρυβε η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Εκεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή πως η ΚΕΔΕ αφού μετέφερε την πραγματική εικόνα της οριακής κατάστασης των οικονομικών των Δήμων συμφώνησε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) να δοθεί περίοδος χάριτος για την μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων για τα δάνεια των Δήμων.
Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου χθες, 23/6, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τοκοχρεολυσίων, δεν καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά και τα χρήματα παρέμειναν στα ταμεία των Δήμων.
Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Δήμοι δεν θα καταβάλουν τοκοχρεολύσια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνάντηση που είχε με Πρόεδρο του ΤΠΔ, κ. Σταμάτη του έθεσε και πάλι το αίτημα της ΚΕΔΕ και των Δήμων να μην ξεκινήσει η καταβολή των ποσών από τα ληξιπρόθεσμα χρέη άμεσα και μαζί με τα ποσά των τοκοχρεολυσίων να συγκεντρωθούν σε ένα νέο δάνειο ώστε να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια των Δήμων και με επιτόκιο χαμηλότερο του 6%.
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 08:50Λειψυδρία – Κρήτη: «Ανάσα» από τις βροχοπτώσεις αλλά το ζητούμενο είναι οι μόνιμες λύσεις -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
