Είναι οριστικό: Παραμένουν εκτός της πράσινης λίστας των Βρετανών τα ελληνικά νησιά
αγαπημένα σου στη Google
Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι προσδοκίες για είσοδο ελληνικών νησιών, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, όπως σας είχαμε ενημερώσει και νωρίτερα. Δυστυχώς είναι ένα κακό νέο για τον ελληνικό τουρισμό που βλέπει πλέον να εξελίσσεται αρνητικά και ο Ιούνιος καθώς η βρετανική αγορά είναι δεύτερη μεγαλύτερη για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.
Όπως μεταδίδει ο αναταποκριτής του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο Θανάσης Γκαβός, η βρετανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε καμία προσθήκη στη λίστα αλλά συμπεριέλαβε στην πορτοκαλί λίστα και την Πορτογαλία έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό που ήταν έως τώρα πράσινος. Η υποβάθμιση θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Τρίτης.
Σημειώνεται πως οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες έχουν υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας κατ' οίκον, πέρα από τα διαγνωστικά τεστ, μια υποχρέωση που δεν ισχύει για τις αφίξεις από τις «πράσινες» χώρες.
Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς που έκανε τις ανακοινώσεις είπε ότι προτεραιότητα είναι η εγχώρια πλήρης άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας στις 21 Ιουνίου και ότι η κυβέρνηση «απλά δε θέλει να πάρει το ρίσκο». Πρόσθεσε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης δίνει έμφαση στην ασφάλεια και επικαλέστηκε το αυξημένο ποσοστό θετικότητας στην Πορτογαλία και τις ανησυχίες για μια νέα μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής που εντοπίστηκε αρχικά στο Νεπάλ.
«Καταλαβαίνω ότι είμαστε όλοι απεγνωσμένοι να επιστρέψει ο κόσμος στο κανονικό. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το εγχώριο ξεκλείδωμα», συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.
Αντιδράσεις
Πρόκειται για ένα χτύπημα στον τουριστικό κλάδο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά πολλών χωρών της Ευρώπης που περίμεναν χαλάρωμα των περιορισμών για να ξεμπλοκαριστούν οι Βρετανοί τουρίστες. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Η Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού Βιρτζίνια Μεσίνα έκανε λόγο για «τεράστια απογοήτευση», ενώ ο διευθυντής της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας PC Agency Πολ Τσαρλς σχολίασε ότι πρόκειται για «φρικτή απόφαση». Σε ανακοίνωσή της η easyJet μιλά για «απόφαση σοκ».
Επίσης, θα υπάρξουν επίσης επτά προσθήκες στην κόκκινη λίστα, χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, η Κόστα Ρίκα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν, το Τρίνινταντ και Τομπάγκο και το Αφγανιστάν.
-
17 Ιουνιου 2026, 15:52Γαμήλιες βουτιές στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου! -
17 Ιουνιου 2026, 07:05Ο μοναδικός Έλληνας επιβάτης του MV Hondius με τα κρούσματα χανταϊού μιλά αποκλειστικά στο Newshub.gr για την περιπέτεια σε ένα ταξίδι ζωής -
17 Ιουνιου 2026, 08:00Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία τις ημέρες που υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά -
17 Ιουνιου 2026, 22:30Ηράκλειο: Ξεσηκωμός και βροντερό «όχι» για τη δομή μεταναστών στο εργοστάσιο Σκουλούδη (Φωτο) -
16 Ιουνιου 2026, 14:31Δράμα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας - Πέθανε η μητέρα του αστυνομικού όταν έμαθε για την αυτοκτονία του -
17 Ιουνιου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Ο Ερντογάν ονειρεύεται να στήσει σουνιτικό τόξο εναντίον του Ισραήλ! (podcast)
