"Μόνο Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν ρεαλιστική προοπτική μείωσης χρέους"
αγαπημένα σου στη Google
Μόνο η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν ρεαλιστική προοπτική να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους σε σχέση με το ΑΕΠ τις επόμενες δύο δεκαετίες, εκτιμά το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας (IW).
Σύμφωνα με τη μελέτη του IW, ο δείκτης του χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, ιδιαίτερα στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Αντιθέτως, μόνο στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία είναι ρεαλιστική η μείωση του χρέους για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος του IW Μπγιερν Κάουντερ, η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση εκκίνησης σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, αλλά «θα έχει καλές προοπτικές σε κανονικούς καιρούς». Τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία παρουσιάζουν αξιοσημείωτα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ ειδικά η Ελλάδα επωφελείται από τα σχετικά χαμηλά επιτόκια, επισημαίνει το γερμανικό Ινστιτούτο.
-
27 Αυγουστου 2026, 18:55Πανσέληνος Αυγούστου: Αύριο τα μάτια στον ουρανό για το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» -
26 Αυγουστου 2026, 12:44ΕΑΣΗ: Κίνδυνος να χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις- Δεν λειτουργεί το σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ -
27 Αυγουστου 2026, 07:20Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ μας έχει προειδοποιήσει…Θα χτυπήσουν την Ελλάδα οι Τούρκοι, αλλά δεν υπάρχουν αντανακλαστικά! (podcast) -
27 Αυγουστου 2026, 00:17Μια φωτογραφία που μας γέμισε με προσμονή για την επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών και φέτος στο Ηράκλειο -
26 Αυγουστου 2026, 20:32Κρήτη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονου από το Ρέθυμνο -
26 Αυγουστου 2026, 12:32Κνωσός: Κλειστός έως τις 5 το απόγευμα ο αρχαιολογικός χώρος εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών
