Θέμα Newshub.gr: Μεγάλη πίεση σε φοροτεχνικούς και φορολογούμενους λόγω λήξης της προθεσμίας κατάθεσης δηλώσεων
αγαπημένα σου στη Google
Σχεδόν 500.000 φορολογούμενοι κινδυνεύουν με πρόστιμα αν δεν παραταθεί περαιτέρω ο χρόνος υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς με ορίζοντα λήξης στις 10 Σεπτεμβρίου ήδη 700.000 πολίτες δεν έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους.
Και δεν είναι μόνο τα πρόστιμα αλλά και το γεγονός ότι ετοιμάζεται και ο ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα να βρεθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν τουλάχιστον 3 δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ το μήνα, γεγονός δυσβάστακτο για την πλειοψηφία τους, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης, επισημαίνει στο Newshub.gr πως ακόμα το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει ως προς την παράταση ή μη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, κι αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα και τον κλάδο του.
Ειδικά φέτος, όπως εξηγεί, το σύστημα για τις δηλώσεις άνοιξε αργά, στις 26 Μαΐου, όμως οι φοροτεχνικοί δεν μπορούσαν να υποβάλλουν ούτε μια καθώς χρειάστηκε να φθάσουμε στις 7 Ιουλίου για να περάσουν στο σύστημα όλα τα επιδόματα και ενισχύσεις του κορωνοιού, ώστε να υπολογιστεί σωστά ο φόρος.
Έτσι επί της ουσίας οι ασχολούμενοι επαγγελματίες με τις φορολογικές δηλώσεις είχαν περιθώριο μόλις δυο μηνών και 3 ημερών για να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες πελάτες τους.
Περιμέναμε, αναφέρει ο κ. Χριστοφοράκης, πως θα σέβονταν το Υπουργείο την υπερπροσπάθεια και αγώνα που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τα μέτρα και τις αποφάσεις που διαδέχονταν η μία την άλλη, όμως αυτό δεν έγινε κι έτσι σήμερα πάλι οι φοροτεχνικοί βρίσκονται σε συνθήκες τρομερής πίεσης.
Τα υπομνήματα και οι επιστολές που έχουν σταλεί από την Ομοσπονδία του κλάδου, από Ενώσεις και φορείς των φοροτεχνικών και επιχειρήσεων, μέσω των οποίων ζητείται, μεταξύ άλλων, επάρκεια χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις είναι αμέτρητα, όμως χωρίς απάντηση.
Στη χειρότερη περίπτωση οι φοροτεχνικοί φοβούνται ότι δεν θα δοθεί άλλη προθεσμία κατάθεσης των δηλώσεων και στην καλύτερη πως θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, που και αυτή δεν είναι λύση.
-
13 Ιουνιου 2026, 19:58Ηράκλειο: Τραγικό τροχαίο με θύμα έναν 50χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε στο δρόμο στα Πεζά -
14 Ιουνιου 2026, 22:43Τζόκερ: Τζακ ποτ στην κλήρωση της Κυριακής για τα 1,7 εκατ. ευρώ -
13 Ιουνιου 2026, 12:27Δυο Ελληνίδες, η μια από την Κρήτη, στο 3ο Παγκόσμιο Forum Νέων Αποθεμάτων Βιόσφαιρας, η Δρ. Κατερίνα Μανταδάκη στο newshub.gr (podcast) -
13 Ιουνιου 2026, 19:08Σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια - Η εικόνα στην Κρήτη -
14 Ιουνιου 2026, 07:20Αντώνης Μπενάκης: Η ιστορία ενός πραγματικού «θρύλου» και το εθνικό όραμα που υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του! (podcast) -
13 Ιουνιου 2026, 21:08Η Δανάη Μπάρκα παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Φάνη Μπότση (φωτος)
