Νέα προειδοποίηση για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες της Ευρώπης
αγαπημένα σου στη Google
Αύξηση των επιθέσεων σε πληροφοριακά συστήματα καταγράφει το τελευταίο διάστημα η γερμανική ρυθμιστική αρχή τραπεζών BaFin, η οποία προειδοποίησε εκ νέου για ενδεχόμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η BaFib έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για κίνδυνο επιθέσεων σε τράπεζες, όμως η τελευταία ανακοίνωσή της σηματοδοτεί κλιμάκωση της ανησυχίας, σχολιάζει το Reuters.
«Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται επανειλημμένες επιθέσεις σε υποδομές Τεχνολογίας Πληροφοριών» προειδοποίησε η γερμανική αρχή.
Όπως ανέφερε, χωρίς να κατονομάζει τη Ρωσία, οι τελευταίες επιθέσεις βασίζονται στην τακτική DoS («άρνηση παροχής υπηρεσιών»), με την οποία οι χάκερ κατακλύζουν τους διακομιστές στόχους με αιτήματα σύνδεσης για να τους θέσουν εκτός λειτουργίας λόγω υπερβολικού φόρτου.
Η ανακοίνωση της BaFin έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη προειδοποίηση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις αρχές Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Αξιωματούχοι είχαν αναφέρει τότε στο Reuters ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πραγματοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας.
Και στις ΗΠΑ, το πολιτειακό υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τον Ιανουάριο για ενδεχόμενε ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε οικονομικά ιδρύματα.
Στη Βρετανία, το Κέντρο Εθνικής Κυβερνοασφάλειας κάλεσε τους μεγάλους οργανισμούς να ενισχύουν τις ηλεκτρονικές άμυνες λόγω της ουκρανικής κρίσης.
-
03 Ιουνιου 2026, 18:20Συντάξεις Ιουλίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία – Πότε μπαίνουν τα χρήματα -
02 Ιουνιου 2026, 11:25Η αμιβανταμάμπη εξαφάνισε πλήρως καρκινικούς όγκους σε ασθενείς- «Πρωτοφανή αποτελέσματα» λένε οι ειδικοί -
02 Ιουνιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του «ΝΟΗΜΑ - ΚΡΗΤΗ» -
03 Ιουνιου 2026, 10:26Ηλίας Λυγερός: Μεγάλη πρόκληση για το «Το Νόημα - Κρήτη» η συμμετοχή των νέων (podcast) -
03 Ιουνιου 2026, 13:36Κρήτη: Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος και η τοπική κοινωνία από το χαμό του Μανόλη Μαράκη -
02 Ιουνιου 2026, 15:18Ηράκλειο: Νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε δημοτικό πάρκινγκ – Ξήλωσαν κολωνάκια και ανήρτησαν βίντεο
