ΠΟΠΕΚ: Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
αγαπημένα σου στη Google
"Η ομοσπονδία μας διεκδικεί την νομιμότητα και το δίκαιο στην αγορά. Αυτό είναι καταγεγραμμένο, δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε και σαφώς περιμένουμε μία εκτίμηση από το υπουργείο Οικονομικών.
Κάναμε μία σημαντική πρόταση ώστε το επίδομα να πάει στην αντλία και όχι σε αυτούς που το δέχονται ή όχι", επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews "Update", με αφορμή την επιστολή της ΠΟΠΕΚ στο υπουργείο Οικονομικών, με την οποία προτείνεται επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης απευθείας στην αντλία.
Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε: "Αυτό βοηθάει τις επιχειρήσεις, μειώνει το κόστος χρήματος. Εμείς έχουμε ένα όφελος περίπου 1.700.000 ευρώ, λιγότερες προμήθειες στην τράπεζα και το κράτος δεν θα δώσει δραχμή παραπάνω από αυτά που έχει προϋπολογίσει. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό δεκτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να μας αναλυθεί για ποιο λόγο δεν γίνεται".
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε: "Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου, η διανομή του - πάντα αυτή είναι η ημερομηνία έναρξης, και εμείς με περιέργεια βλέπουμε τι τιμές θα έχουμε στα διυλιστήρια ώστε να πουληθεί το καύσιμο στους καταναλωτές (…) Μας ενδιαφέρει το καύσιμο να είναι όσο πιο φθηνό και καθαρό γίνεται".
Ενώ ανάμεσα σε άλλα, πρόσθεσε: "Πέρυσι υπολογίστηκαν 247 εκατ. ευρώ για το πετρέλαιο, ως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Δόθηκαν 76 εκατ. λιγότερα. Είχαμε κάνει την πρόβλεψη και πέρυσι ότι αυτό το ποσό, επειδή θα έχουμε μειωμένη κατανάλωση, θα αντιστοιχεί περίπου σε 24 λεπτά, 240 ευρώ τον τόνο το κυβικό λιγότερο. 'Αρα και φέτος με τα ίδια χρήματα, αφού περίσσεψαν και 76 εκατομμύρια, θα πρέπει θα μπορεί να το δώσει η πολιτεία και η τιμή να διαμορφωθεί περίπου στα 90 λεπτά με τα σημερινά δεδομένα".
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε: "Τα διυλιστήρια αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους καθημερινώς, είτε προς τα πάνω και προς τα κάτω και έτσι ακολουθούν και τα πρατήρια και οι έμποροι στο καύσιμο. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι πολύ σημαντικό στην αγορά που να την επηρεάσει δραματικά και να πάει προς τα πάνω.
Ίσως είναι σταθεροποιητικές οι τιμές - αυτές οι διεθνείς τιμές που ακολουθούν τα διυλιστήρια - και ακολουθούν οι έμποροι σε σχέση με τον καταναλωτή και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε δραματικές καταστάσεις.
Αν όμως υιοθετήσει την άποψη μας η πολιτεία, θα έχουμε μια πολύ καλή τιμή για τους καταναλωτές".
-
12 Ιουλιου 2026, 14:00Πλημμύρισε από πιστούς ο ναός του εορτάζοντα Αγίου Παϊσίου στο Δαμνόνι Ρεθύμνου (Φωτο και Βίντεο) -
12 Ιουλιου 2026, 13:45Ηράκλειο: Πένθος για την Στέλλα Κουκλάκη που έφυγε σε ηλικία 55 ετών-Τη Δευτέρα στο Θραψανό τη κηδεία της -
12 Ιουλιου 2026, 09:03Χερσόνησος: Στιγμές πανικού όταν οδηγός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε 4 οχήματα καταστρέφοντας τα (Φωτο) -
11 Ιουλιου 2026, 08:55Ταξίδια: Επόμενος προορισμός, η αναζήτηση δημοφιλών αντηλιακών -
11 Ιουλιου 2026, 07:05Πάνω από 700 συλλήψεις στην Κρήτη μέσα στον Μάιο-Τα ναρκωτικά στην "κορυφή" των παραβάσεων -
11 Ιουλιου 2026, 09:45Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του ΥΠΕΝ για τους παρόχους υπηρεσιών ύδατος – Τι προβλέπει
